utbildningar

Körlektioner

Att köra med en utbildad trafikskolelärare är det bästa sättet att lära sig köra bil. Du missar inget och får bästa möjliga förutsättningar för att ta ditt körkort när du tar körlektioner hos oss.

Vi på idastrafikskola brukar köra 80 minuters lektioner, vilket innebär att eleven kör  två 40 minuters lektioner samtidigt.Hur jobbar vi?

Vi på Idas trafikskola jobbar alltid med eleven i fokus. Vi erbjuder dig ett personligt möte där vi diskuterar ett upplägg som är anpassat för just dig som elev. Under detta möte tar vi reda på tillsammans med dig, vilken studiemiljö som fungerar bäst förkoncentrations-förmågan och vilka hjälpmedel man kan tänkas behöva för att ta till sig information på bästa sätt. Utefter den informationen formar vi tillsammans en bra studieteknik för dig som elev.  Under utbildningens gång diskuterar och utvärderar vi tillsammans studiesituationen så att du känner dig trygg och nöjd med din utveckling och att det framtagna målet nås. Det kan se väldigt olika ut på hur elever vill lära sig. Ett exempel kan vara att man först har teori i grupp för att sedan ut och köra och praktisera det i bilen.


Ta första steget mot ditt körkort - Boka en testlektion!

Boka en testlektion för att se hur mycket du hinner lära dig på en körlektion med en av våra pedagogiska körlärare! Om du känner dig osäker på din egen körförmåga och har svårt att välja paket så kan en testlektion va det perfekta valet för dig! Tillsammans med körläraren gör ni upp en plan för din körkortsutbildning anpassad efter dina mål och behov.
Vi har Golf bilar  Manuell och Automat.

Du som elev väljer, vilken bil du vill öva med.Vilka område övningskör vi med våra elever?

Om du är  en ny elev och har aldrig kört bil och inte har trafikvana, så självklart kommer vi öva på lugna område runt om kring  Kortedala. När vi ser att du är klar med grund momenten så åker lite längre ifrån trafikskolan. Vi brukar övningsköra  med  våra elever inom Göteborg, men när det gäller prov bokningar så har vi rätt att befinna oss i Hisingen och Kungälv.  Det är eleven som bestämmer vart han eller hon ska göra sin uppkörning, men trafikläraren och utbildningsledaren kommer ge sina synpunkter till elven. 

'


Risk2:

Vi brukar inte skicka våra elever till andra städer. Vi  har kontrakt med Storaholm i Hisingen och Göteborgshalkbana, alla våra elever gör sina Risk2 i Hisiningen.Risk1 och introduktions kursen:

Hålls på Idastrafikskolans Lokal.Vi rekommenderar en kombination av privat körning och körlektioner:

För att lägga grunden till att kunna bli en duktig bilförare är det bra med en lång period av övningskörning. Vi rekommenderar en kombination av att köra privat och att ta körlektioner hos oss. Ett bra råd är att ta några körlektioner så snart du kört några gånger privat, så du får in de viktigaste grundrutinerna och inte lägger dig till med dåliga ovanor. Din privata handledare är utan tvivel en van bilförare, men han/hon kan lätt ha lagt sig till med ovanor vilket gör att våra körlektioner är viktiga som komplement. Vill du kan du självklart välja att endast köra på en körskola, det är mer en fråga om kostnad även om vi är ett billigt alternativ jämfört med många andra körskolor.

Vi har olika sorters av utbildningar och priser som kommer passa dig bäst!

Vi har individuella körlektioner, vi har tre olika körpaket, och vi  har även tre olika intensiva paket.

Så det är bara kontakta kontoret.
Vår trafikskola är medlem i Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) vilket bland annat innebär att alla våra bilar har alkolås. För att övningsköra behöver du ett körkortstillstånd som du ansöker om hos Transportstyrelsen.